Blog

 • De must-have van dit jaar: Het Colbert

  Geplaatst op door Gertjan Visser

   

  Terwijl je nog afscheid aan het nemen bent van de Zomer, zijn wij al druk bezig met het Najaar. De dagen worden korter en de avonden kouder en donkerder, de winterjas kan de kast weer uit en uw winter kostuums en colberts komen weer  tevoorschijn.

  Vanaf 1850 werd het colbert ook wel blazer genoemd, populair als informeel sportief jasje. In de 20e eeuw werd het colbert steeds meer geaccepteerd als het universele jasje voor alle gelegenheden. Nu kun je als man niet meer zonder.

  Tegenwoordig zijn we allemaal druk! Je kent het wel na een lange werkdag snel door naar een borrel, feest, etentje of gezellig het terras op met vrienden. Om voor ieder moment van de dag en tijdens iedere gelegenheid zonder moeite stijlvol voor de dag te komen adviseren wij het colbert. Dit Najaar verkrijgbaar bij PakkenFabriek in diverse kleuren en voor de echte connaisseurs diverse luxe stoffen van Vitale Barberis Canonico, Marlane en Lanificio Comero .

  Je kunt een colbert vrijwel overal mee combineren en het grote voordeel van een colbert: je bent altijd goed gekleed. Bekijk de collectie op onze website.

  Lees verder

 • Kiezen! Een blazer of het jasje van je pak?

  Geplaatst op door Michiel ten Houten

  Casual friday, of gewoon casual omdat het kan! Lekker een chino, overhemd en een jasje aan. Maar welk jasje doe je nu aan?

  Op dit soort dagen draag je een blazer en niet het jasje van je pak. Een veel gemaakte fout is het casual dragen van het jasje van je pak. Ondanks dat deze fout door velen wordt gemaakt, doet het niets af aan het feit dat een blazer en het jasje van je pak totaal verschillende kledingstukken zijn.

  Om te beginnen zijn blazers 2cm korter dan het jasje van je pak en zijn ze gemaakt van een geweven stof wat de blazer een informele en sportieve uitstraling geeft. Een blazer heeft over het algemeen geen schoudervulling en canvas aan de binnenkant, waardoor de blazer zachter en meer ontspannen aanvoelt.

  Verder zit er een groot verschil in de zakken van de jasjes. Traditioneel heeft het jasje van je pak klepzakken, terwijl blazers zijn voorzien van opgestikte zakken (patch pockets). Patch pockets zijn genaaid op de stof van de jas, in tegenstelling tot in de stof gesneden zoals bij klepzakken.

  Tenslotte zit er verschil in de knopen. Blazers zijn bijna altijd voorzien van contrasterende knopen, bijvoorbeeld in de kleuren bruin, metaal, of parelmoer. Deze knopen helpen de blazer een meer casual uiterlijk te geven, terwijl de knopen van het jasje van je pak bijna de zelfde kleur als de stof hebben waardoor ze samensmelten met je pak.

  Dus, als je moet kiezen, kies dan voor een blazer en niet voor het jasje van je pak.

  Lees verder

 • Het ideale overhemd voor onder een pak

  Geplaatst op door Henk de Groot

  Onder een mooi en tijdloos pak hoort natuurlijk een mooi, goed zittend en tijdloos overhemd. Het kopen van een overhemd wat goed zit is niet gemakkelijk.

  Pasvorm

  Het begint allemaal bij de pasvorm van het overhemd. Een overhemd moet comfortabel zitten, dus niet te strak of wijd en niet te kort of te lang, je draagt deze namelijk de hele dag.

  Boord

  Er zijn veel verschillende boorden voor een overhemd. Voor een modern en tijdloos outfit kies je een classic (links) of wide-spread/ cut-away (rechts) boord. Als je een stropdas draagt, dan is de classic boord geschikt voor mannen met een smaller gezicht en de wide-spread of cut-away voor mannen met een brede kaak en/of dikkere nek. De boord hoort in dezelfde kleur te zijn als het overhemd, idem voor de binnenkant van de boord en mouwen.

  Stof

  Een overhemd koop je van 100% katoen. Egyptisch katoen is één van de luxere katoenen en heeft langere vezels dan ander katoen. De lange vezels zorgen voor een sterke, zijdeachtige stof die ademt en zachter wordt hoe meer je het wast. Niet geheel onbelangrijk is dat een overhemd van Egyptisch katoen ook fijn strijkt.

  Manchet

  Voor een tijdloos outfit kies je voor een enkele manchet. Een enkele manchet is geschikt voor elke gelegenheid en staat altijd goed. Een dubbele manchet draag je voornamelijk onder een smoking tijdens een black tie event.

  Lees verder