Kiezen! Een blazer of het jasje van je pak?

Casual friday, of gewoon casual omdat het kan! Lekker een chino, overhemd en een jasje aan. Maar welk jasje doe je nu aan?

Op dit soort dagen draag je een blazer en niet het jasje van je pak. Een veel gemaakte fout is het casual dragen van het jasje van je pak. Ondanks dat deze fout door velen wordt gemaakt, doet het niets af aan het feit dat een blazer en het jasje van je pak totaal verschillende kledingstukken zijn.

Om te beginnen zijn blazers 2cm korter dan het jasje van je pak en zijn ze gemaakt van een geweven stof wat de blazer een informele en sportieve uitstraling geeft. Een blazer heeft over het algemeen geen schoudervulling en canvas aan de binnenkant, waardoor de blazer zachter en meer ontspannen aanvoelt.

Verder zit er een groot verschil in de zakken van de jasjes. Traditioneel heeft het jasje van je pak klepzakken, terwijl blazers zijn voorzien van opgestikte zakken (patch pockets). Patch pockets zijn genaaid op de stof van de jas, in tegenstelling tot in de stof gesneden zoals bij klepzakken.

Tenslotte zit er verschil in de knopen. Blazers zijn bijna altijd voorzien van contrasterende knopen, bijvoorbeeld in de kleuren bruin, metaal, of parelmoer. Deze knopen helpen de blazer een meer casual uiterlijk te geven, terwijl de knopen van het jasje van je pak bijna de zelfde kleur als de stof hebben waardoor ze samensmelten met je pak.

Dus, als je moet kiezen, kies dan voor een blazer en niet voor het jasje van je pak.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.