Geplaatst op door Henk de Groot

Onder een mooi en tijdloos pak hoort natuurlijk een mooi, goed zittend en tijdloos overhemd. Het kopen van een overhemd wat goed zit is niet gemakkelijk.

Pasvorm

Het begint allemaal bij de pasvorm van het overhemd. Een overhemd moet comfortabel zitten, dus niet te strak of wijd en niet te kort of te lang, je draagt deze namelijk de hele dag.

Boord

Er zijn veel verschillende boorden voor een overhemd. Voor een modern en tijdloos outfit kies je een classic (links) of wide-spread/ cut-away (rechts) boord. Als je een stropdas draagt, dan is de classic boord geschikt voor mannen met een smaller gezicht en de wide-spread of cut-away voor mannen met een brede kaak en/of dikkere nek. De boord hoort in dezelfde kleur te zijn als het overhemd, idem voor de binnenkant van de boord en mouwen.

Stof

Een overhemd koop je van 100% katoen. Egyptisch katoen is één van de luxere katoenen en heeft langere vezels dan ander katoen. De lange vezels zorgen voor een sterke, zijdeachtige stof die ademt en zachter wordt hoe meer je het wast. Niet geheel onbelangrijk is dat een overhemd van Egyptisch katoen ook fijn strijkt.

Manchet

Voor een tijdloos outfit kies je voor een enkele manchet. Een enkele manchet is geschikt voor elke gelegenheid en staat altijd goed. Een dubbele manchet draag je voornamelijk onder een smoking tijdens een black tie event.